Lyx på Stufvenäs Gästgifveri utanför Kalmar

Lyx på Stufvenäs Gästgifveri utanför Kalmar

Har du hört talas om Söderåkra? Inte? Då är du nog inte ensam, men lägg orten på minnet för här intill Kalmarsund finns Stufvenäs Gästgifveri, ett underbart gästgiveri med romantiska och lyxiga rum nära havet. Här är också din fyrbenta vän välkommen mot ett extra tillägg.

På den historiska anläggningen finns stora sviter med både bubbelbad och bastu för den som vill lyxa till det rejält. Rummen är romantiskt inredda, men modernt utrustade och handikappanpassade. Om du vill kan du lägga till lite extra och få rosor och champagne på rummet när du anländer. På webbsidan finns en lista med olika tillval för den som vill piffa upp vistelsen med det lilla extra.

För dig som har hund kan det vara skönt att veta att Stufvenäs Gästgifveri välkomnar hundar mot ett extra hundtillägg. Glöm inte att säga till i samband med bokningen bara!

Gästgiveriet ligger som sagt vid Kalmarsund i närheten av havet. Vill man göra en utflykt så kan man köra till Kalmar som ligger några mil därifrån eller åka till Öland som bara är en dagsutflykt bort. Säg till i restaurangen så kan de fixa fika eller matsäck som du kan ta med dig.

Stufvenäs Gästgifveri har förutom en restaurang också ett spa med varma bad, olika bastutyper och spa-behandlingar. På deras webbsida står det att man gärna ska boka eventuella behandlingar i förväg för att vara säker på att det finns tid och möjlighet för behandling.

Med tanke på den romantiska miljön och de lyxiga rummen är förstås Stufvenäs Gästgifveri ett perfekt ställe för bröllop och fester. Är du intresserad kan du kolla in deras olika bröllopspaket som är anpassade för bröllopsfester med 30 gäster och uppåt. Om man inte vill välja ett färdigt paket kan man skräddarsy festen i samråd med gästgiveriet. På webbsidan hittar du deras bröllopsmenyer och förslag på vigselplatser. Ett av alternativen om du vill gifta dig utomhus är vid Stufvenäs sjöbod som ligger intill vattnet.