Häringe Slott har massor att erbjuda

Häringe Slott har massor att erbjuda

Stockholm har massor att erbjuda och kan du tänka dig att bo lite utanför innerstan så finns det en hel del hotellpärlor att upptäcka. Lite utanför Västerhaninge i södra Stockholm så hittar du till exempel Häringe slott med anor från 1600-talet. Här bor man flott och kan njuta av god mat och vackra omgivningar. Beroende på tidpunkt för vistelsen så kan det även finnas olika aktiviteter och evenemang att förgylla besöket med.

Själva slottet är dessutom en attraktion i sig. Med en historia från 1600-talet finns förstås många spännande historier att ta del av och bakom de vitputsade slottsvägarna gömmer sig både det ena och det andra. Det finns till exempel en fängelsehåla, insmugglade väggpaneler och en räddad takmålning att beskåda. För den historiskt intresserade finns det alltså gott om spännande berättelser att förkovra sig i och vackra detaljer att betrakta.

Hotellrummen

Själva hotellrummen är dock inte belägna i huvudbyggnaden utan i flyglar och andra sidobyggnader på slottsområdet. Det finns många olika typer av rum att välja mellan och flera av dem har sin alldeles egna unika karaktär.

Vill du lyxa till det ordentligt kan du boka någon av Häringe slotts sviter som är uppkallade efter kända gäster som besökt slottet. Just nu finns fem sviter att välja mellan: Ivar Kreuger, Jussi Björling, Zarah Leander, Josephine Baker och Familjen Beronius.

Samtliga sviter har som sagt sin egen prägel och är lyxigt inredda. Allra lyxigast är kanske Zarah Leanders svit där det finns både kakelugn, bubbelbad och dusch på rummet. Sviten ligger i Sjöflygeln och har privat balkong med havsutsikt.

Om du tycker det verkar jobbigt att ta sig från flygeln till slottet så kan vi avslöja att det finns en underjordisk gång till slottet från Sjöflygeln. Perfekt om vädret är trist.

Alla sviter är strax över 40 kvadrat, utom familjen Beronius svit som är på 27 kvadrameter.

Hundar välkomnas

På Häringe slott är hundar välkomna i vissa rum mot en extra kostnad. Har du en fyrbent vän behöver denne alltså inte stanna hemma. Säg bara till när du bokar så ordnar hotellet ett rum där hundar är tillåtna.

Aktiviteter och upplevelser under vistelsen

Som gäst på slottet kan du njuta av god mat i hotellets restaurang och skämma bort dig själv med bastubad och spabehandlingar. Du kan också ta ett dopp i hotellets soluppvärmda pool om somrarna eller spela golf, tennis, boule och krocket. Gillar du inomhusaktiviteter så kan du prova kägelbowling. Häringe slott stoltserar nämligen med en kägelbana från 30-talet som du kan boka.

Utomhus kan du njuta av statyerna i slottsparken eller ta en joggingtur i de närbelägna naturreservaten. Vill du rida så kan du boka westernridning.

Som du märker så finns det gott om aktiviteter att välja bland på Häringe slott. Detta var dessutom bara ett urval av de aktiviteter och evenemang som erbjuds. På deras hemsida hittar du mer information om vad slottet har att erbjuda.