Bastu eller jacuzzi på rummet i Växjö!

Bastu eller jacuzzi på rummet i Växjö!

 

romantik

I Växjö finns två hotell som erbjuder rum med det lilla extra och som är perfekta för en kärlekssemester. Det ena är Elite Stadshotell som har juniorsviter med bastu och det andra är Öjaby Herrgård som erbjuder rum med Jacuzzi!

Elite Stadshotell i Växjö

Jag börjar med att berätta om Elite Stadshotell som ligger centralt nära tågstation, domkyrka, butiker och restauranger. Hotellet har fem juniorsviter, men endast två av dessa har bastu på rummet så kolla med hotellet innan du bokar så att du verkligen får ett rum med bastu! Det varierar också mellan rummen om det finns dusch eller badkar.

Enligt hotellet ska alla juniorsviterna vara nyrenoverade och på bilderna som visas på webbsidan är inredningen modern. På rummen finns dubbelsäng, minibar, tv  och gratis wifi. Frukost ingår också i priset. Om man tittar på bilderna på rummen så ser det ut att finnas soffa och skrivbord i juniorsviterna, men detta kan kanske variera från rum till rum.

För att du som gäst ska kunna koppla av och njuta så erbjuder hotellet room-service så att du kan beställa upp mat och dryck till rummet.  Om du istället hellre vill gå iväg och äta har hotellet både restaurang (ej alltid öppen) och Pub där du kan beställa mat. De har också en nattklubb där du kan roa dig på kvällen.

Om du känner för att träna under din vistelse kan det vara bra att känna till att det finns ett gratis gym för hotellgästerna. Du kan också få hjälp med tvätten på vardagarna mot en avgift.

Något jag inte lyckats klura ut än det är om hotellet har en egen relaxavdelning eller inte. Om du tycker det är viktigt, fråga innan du bokar!

Elite Hotell i Växjö ger ett seriöst och gediget intryck med vackra lokaler och flera nyrenoverade rum. Men vad som är vackert är som sagt en smakfråga, så kolla bilderna och gör din egen bedömning.

Anländer du i bil bör du tänka på att parkeringsavgifter tillkommer om du vill parkera i närheten av hotellet.

Öjaby Herrgård

På Öjaby Herrgård har de ett rum som kallas för Superior Wedding och som har jacuzzi på rummet. Öjaby Herrgård ligger cirka 15-20 minuter ifrån Växjö C nära Växjös flygplats.

Om du bokar rummet Superior Wedding får du som gäst lite extra lyx som morgonrock och tofflor och snacksbricka. På rummet finns badartiklar, kylskåp, dubbelsäng och stor tv. Som gäst parkerar du gratis och äter gratis frukost. Du får också tillgång till gratis Internet och tillgång till hotellets relaxavdelning där du hittar bubbelbad och två sorters bastu. Vill du se dig omkring kan du låna en cykel från hotellet.

Det går att beställa room-service så att man kan äta frukost på rummet till exempel, men det finns även restaurang, vinbar samt möjlighet att äta lunch på herrgården.

Om Växjö

Växjö är en spännande liten stad med affärer, natur, sevärdheter och restauranger att upptäcka! Om du är nyfiken på staden rekommenderar jag kommunens turistsida vaxjoco.se. Där kan du få massor av inspiration på aktiviteter att göra under ditt besök.