Lyxa till det med jacuzzi på rummet i Alvesta!

Lyxa till det med jacuzzi på rummet i Alvesta!

Handdukar

I Alvesta i Småland hittar du Hotell Rådmannen – ett mysigt hotell med ett SPA-rum där du kan koppla av med jacuzzi på rummet och njuta av kalla drycker från minibaren. På rummet har du också möjlighet att laga ditt eget te eller kaffe.

Hotell Rådmannen ligger som sagt i Alvesta som ligger en bit utanför Växjö. Det är ett litet hotell med ett 50-tal rum men med stort utbud i form av restaurang, bar och relaxavdelning. Som gäst har du möjlighet att både äta lunch och middag  på hotellet och i relaxen kan du basta. En stor del av råvarorna som används i restaurangen är närproducerade. Frukosten är gratis för övernattande gäster precis som wifi.

Spa-rummen är nyrenoverade och har egen balkong vilket kan vara mysigt under ljumma sommarkvällar eller om man vill hänga ut kläder på vädring. På rummen finns också skrivbord, soffa, tv, hårtork och handdukstork. Enligt rumsbeskrivningen ska det finnas lite extra utrymme i minibaren så att man kan få plats med andra saker som behöver kylförvaring.

Hotellet ligger alldeles i närheten av Centralstationen i Alvesta. I närheten finns bland annat ett cafe, en restaurang och pizzeria och några småbutiker. Systembolaget, banker, apotek och frisör finns också alldeles i närheten. Du kan också spela både golf och minigolf i Alvesta och hotellet kan hjälpa dig med tidsbokning på golfbanan.

Alvesta är en liten stad men i närheten finns till exempel Växjö där du hittar ett större utbud av butiker och aktiviteter. Om du reser med bil kan du utforska glasbruken som finns i landskapet. I Småland ligger ju som bekant glasriket med många glashyttor, kolla in webbsidan glasriket.se för att hitta en eller flera hyttor att besöka under ditt besök!

På bokningssiten bookings har hotellet fått bra betyg, 8,3/10 i snitt. På Tripadvisor är snittbetyget 3,9 av 5 vilket ger fyra stjärnor i omdöme. Särskilt gott betyg har frukosten fått. Men jag rekommenderar alla som är intresserade av att boka ett rum på hotellet att göra egen research innan bokningen. Mina tips ska endast ses som tips på var du hittar hotellrum med extra lyxiga faciliteter och inte som tips på de bästa hotellen i landet!

Anledningen till att jag startade den här bloggen var för att jag ville underlätta för alla som vill hitta ett hotellrum med det lilla extra att fira en speciell natt i. Tyvärr är det ganska svårt att leta sig fram till hotellrum som har till exempel bastu eller jacuzzi på rummet och därför startade jag denna blogg för att tipsa om de jag känner till. Sen är det upp till läsarna själva att bilda sig en uppfattning om hotellet är bra eller dåligt och om rummen faller dem i smaken eller inte!

I mitt nästa inlägg tänkte jag återvända till Stockholm och berätta om ytterligare ett hotell som erbjuder lite lyxigare rum med både bastu och bubbelbad på rummet. Ett perfekt rum för bröllopsnatten! Kom tillbaka och läs så får du veta vilket hotell jag pratar om 🙂

Ha det så bra tills dess!