Bastu på rummet i Karlstad!

Bastu på rummet i Karlstad!

Karlstad

På Scandic Winn i Karlstad bor du nära de värmländska skogarna och den vindlande Klarälven. Väljer du att bo i hotellets junior svit så bor du också tjusigt och bekvämt med bastu, dusch, minibar och kylskåp på rummet plus utsikt över staden.

Juniorsviterna är 34 kvadratmeter stora och vardagsrum och sovrum är separerade från varandra. Badprodukter som schampo, balsam med mera ingår i rummet liksom morgonrock. I rummet finns också vattenkokare så att du kan göra eget te eller kaffe och soffor och fåtöljer där du kan koppla av och titta på tv. Skrivbord, strykjärn och strykbräda samt säkerhetsskåp finns också på rummet.

Att juniorsviten har kylskåp på rummet är ett plus i kanten! Det är alltid praktiskt att möjlighet till kylförvaring och något jag verkligen saknat på många hotellrum jag bott på.

Scandic Winn erbjuder alla sina gäster gratis Wifi, frukost och möjlighet att låna cykel. De har också en stor relaxavdelning med bubbelpool, pool, bastu och gym dit gästerna är välkomna. Om du behöver hjälp med tvätten så erbjuder detta hotell, precsis som alla hotell i Scandic-kedjan, en tvättservice.

Du har också möjlighet att äta och dricka i hotellets restaurang och bar och via hotellets webbsida kan du enkelt se den aktuella menyn. Om hotellet inte har något som faller i smaken har du nära till restaurang Zest som är ett matställe med ekologisk inriktning. Där kan du bland annat köpa raw food och veganmat. En bit bort finns flera andra restauranger som blivit rekommenderade i White Guide, bland annat Nya Via Appia, Tiffanys och Barón som är kvalificerade i kategorin god klass hos White Guide.

Scandic Winn ligger en bit avsides från själva city, men fortfarande inne i centrum och på gångavstånd till citykärnan med alla butiker. Hotellet ligger också nära Lars Lerin konsthall  som har utställningar med konst av den berömde konstnären. Alldeles intill konsthallen ligger även Värmlands museum. Brigadmuseum finns också att besöka för den som är intresserad av modern krigshistoria, den ligger inte heller så långt ifrån hotellet, runt 1,5 kilometer.

I Karlstad finns fina parker och promenadstråk. Klarälven rinner igenom staden och om man är naturintresserad finns skog och mark att vandra i. Här ligger också Vänern där du kan ta en åktur med ett ångfartyg under sommarsäsongen. Gillar du SPA och relax kan du titta in på Sundstabadet som har ett imponerande utbud av bastur. Där finns också upplevelseduschar, ett ljusterapirum, en varmpool och en utomhusjacuzzi. Badet ligger ungefär en kilometer från hotellet och inträdet kostar 180 kr per person.

Vill du ha fler tips på vad man kan hitta på under semestern i Karlstad så kan du besöka visitkarlstad.se för mer information. Där kan du också se vilka evenemang som kommer arrangeras i kommunen.

Det var allt för i dag och alla tips jag hade om Karlstad. Hoppas det kan vara till hjälp för någon!

Trevlig kväll!