Lyx på Öland

Lyx på Öland

Båt i hamnen i Borgholm

Öland är en liten sommarpärla som lockar många semesterfirare varje år. Inte så konstigt med tanke på hur mycket ön har att erbjuda. Här finns alla möjligheter att hitta både aktiviteter, utflyktsmål och boende som passar de egna preferenserna. Vill du bo riktigt lyxigt kan vi tipsa om Strand hotell i Borgholm.

I deras Seview Suite kan man bo kungligt med både bastu och bubbelbad på rummet. Vacker utsikt får man också då sviten har stora fönster som vätter mot Kalmarsund. Sviten är på totalt 40 kvadrat och har dubbelsäng, sittgrupp/soffa, tv och matbord så att man kan bo riktigt bekvämt. Under vistelsen kan man koppla upp sig gratis på hotellets nätverk via Wifi.

Man behöver inte heller oroa sig över värmekomforten. Sviten har AC så att man kan få svalka varma dagar och ett kylskåp så att man kan få kall dryck.

Frukost ingår så när man vaknar finns färdig frukost att börja dagens äventyr med. Lunch och middag kan man sedan köpa i hotellets restaurang eller hos någon av de andra restaurangerna på ön.

Kommer du sjövägen passar Strand Hotell extra bra då Borgholms gästhamn ligger precis intill så att du kan lägga till båten alldeles i närheten av hotellet.

Strand Hotell är inte det enda lyxiga hotellalternativet på ön. På hotellmalaren har vi tidigare tipsat om Halltorps Gästgiveri där man också kan hitta en svit med både bubbelbad och bastu på rummet.

Om de lyxiga hotellrummen inte lockar så finns det gott om vanliga hotellrum att välja mellan på Öland. Där finns också möjlighet att campa och bo i stuga.

Så tar du dig till Öland

Till Öland kan man ta sig både sjövägen och bilvägen. Det går inga tåg ut till ön men tack vare ölandsbron kan man ta sig över med både bil och buss. Det är inte tillåtet att cykla på bron, men från Kalmar går en cykelfärja under maj-september så att även du som cyklist kan ta dig ut