Bastu och jacuzzi på rummet på Halltorps Gästgiveri

Bastu och jacuzzi på rummet på Halltorps Gästgiveri

Slottsruinen på Öland

Öland är en härlig ö! Här kan man hämta kraft från hav och natur och botanisera bland lokalproducerade delikatesser i gårdsbutiker. Det finns också golf, nöjesevenemang, butiker och restauranger.

Om man vill lyxa till det rejält kan man boka in sig på Halltorps Gästgiveri. Där finns ett rum med både bastu och bubbelbad på rummet! Rummet kallas för Herrgårdsrum och det finns flera att välja mellan, men alla har som sagt inte både bastu och badkar. Som boende i något av Herrgårdsrummen får du badrock, tofflor, aircondition, tv och tillgång till kaffebryggare på rummet. Informationen är lite knapphändig vad gäller vilka övriga faciliteter som ingår i rummet, så är du intresserad av mer information bör du kontakta hotellet och fråga!

På Halltorp finns restaurang, brasserie och café och ett spa. I SPA-avdelningen kan du antingen slappna av i relaxavdelningen eller boka in dig på någon välgörande behandling. I relaxen hittar du två bastur, utomhusjacuzzi, en brunn med källarvatten med mera.

Som gäst har du möjlighet att låna cykel och att beställa en pick nick-korg att ta med på eventuella utflykter. Jag gillar verkligen idén med picknick-korgen och priset är dessutom helt okej, 125 kr. Att man kan låna cykel är självklart också ett stort plus, men inget som direkt sticker ut då många hotell erbjuder denna service numer.

Men även om man inte ger sig iväg från Gästgiveriet så finns saker att göra! De har till exempel en egen gårdsbutik med lokalproducerade produkter från Öland där man kan shoppa loss. Det vattnas i munnen när jag läser om delikatesser som ostar, jordgubbsmarmelad med bourbonvanilj och bönchips! De har också boule, krocket och ett samarbete med intilliggande konstmuseet VIDA som ger gästerna fri entré.

Jag gillar att hotellet satsar mycket på lokala produkter och hantverk. Förutom gårdsbutiken är Öland starkt närvarande i Herrgårdsrummen tack vare Ölandsmotiv på väggarna. De har också en liten souvenirbutik med produkter från Paradisverkstaden som är ett öländskt företag som tillverkar vackra keramikföremål och glasprodukter. Samarbete lokala aktörer emellan är något jag gillar och som dessutom ger mervärde för turister som får upptäcka mer av vad Öland har att erbjuda. Om man har tid och möjlighet kan man också besöka Paradisverkstadens egen butik och verkstad som ligger nära Färjestaden.

Gästgiveriet ligger på Ölands västra sida på vägen mot Borgholm som är öns största stad. Där kan man shoppa, äta och utforska sevärdheter som Borgholms slottsruin och Alvaret. På Öland är havet alltid nära och utbudet av aktiviteter varierar lite från säsong till säsong. Om man kan tänka sig att åka runt på ön finns massor att se, bland annat de berömda fyrarna Långe Jan och Långe Erik som ligger i varsin ände av ön.

Vill du äta högklassig mat under vistelsen kan du besöka Hotell Borgholms restaurang som nyss fått en stjärna i Guide Michelin. Maten på Halltorps Gästgiveri är inte heller dålig. Den har fått utmärkelsen god klass i White Guide. Om du är på Öland kan du också passa på att äta den öländska varianten av kroppkakor!