Njut i Lund!

Njut i Lund!

Lunds domkyrka

I skånska universitetsstaden Lund hittar du ett av Sveriges lyxigaste hotellboenden! På Scandic Star en bit utanför centrala Lund kan du boka in dig i juniorsviten och få både bastu och jacuzzi på rummet!

Juniorsviterna är rejält rymliga, 66 kvadrat enligt uppgift på hotellets egen webbsida, så här får du gott om plats med en vän eller hela familjen. På rummet får du också badrockar så att du kan mysa ordentligt efter ett avkopplande bad eller en stund i bastun. Det finns också en kaffe/tekokare på rummet vilket är ett stort plus i kanten. Att kunna ordna en kopp te eller kaffe precis när man är sugen är suveränt och något jag själv verkligen brukar sakna om jag bor i ett rum där denna möjlighet inte finns.

I sviten finns det sen gott om sittplatser, både soffa och fåtölj finns så att man inte behöver sitta i sängen när man vill titta på tv, prata eller äta och dricka. Övriga bekvämligheter på rummet är hårtork, strykjärn och strykbräda, tv, duschprodukter (från FACE Stockholm), skrivbord och säkerhetsskåp.

Själva svitens utseende tänker jag inte kommentera då jag tycker det är en smaksak. Därför rekommenderar jag alla att själva kolla på bilder på sviten på hotellets webbsida för att själva bedöma om det är ett rum de skulle trivas i. Man kan eventuellt fråga hotellet om det finns fler bilder tillgängliga om man är osäker på om rummet kommer leva upp till de förväntningar man har.

Det som jag upplever som en minussida med hotellet är läget. Det ligger en bit ifrån själva stadskärnan och i en miljö som inte är så mysig med bland annat bensinmackar och vägar i närheten. Dock handlar det ju om vad man söker för typ av vistelse. Vill man ha det mysigt på rummet eller nära till lokala restauranger, sevärdheter och barer? Men då får man också tänka på att priset kanske skulle se annorlunda ut för denna typ av rum om hotellet låg på ett attraktivare ställe.

Om man reser med bil kan det också vara en fördel att bo lite utanför citykärnan då det finns större möjligheter att hitta parkering till ett bra pris. Som jag uppfattar informationen på Scandic Stars webbsida erbjuder de gratis parkering till sina gäster.

Förutom de fina sviter har de även restaurang och bar på Scandic Star i Lund. Du kan se menyn genom att ladda ner ett PDF-dokument på deras webbsida om du vill veta vad de serverar innan du bokar. På hotellet har de också gym, relaxavdelning med bastu och pool samt lekrum för barn i lobbyn, lånecyklar och lite godsaker till försäljning i lobbyn.

Övriga fakta som kan vara bra att veta om hotellet är att utcheckning normalt sker innan kl 12, att man kan få hjälp med tvätten och att frukost ingår i priset. Det finns också tillgång till WiFi.

Lund är en mysig stad med lång historia och den ståtliga domkyrkan är kanske den allra mest kända sevärdheten i staden. Här finns också flertalet restauranger att välja mellan. De bästa är kanske Mat och Destillat samt Vendels Matrum som bägge fått utmärkelsen mycket god klass i restaurangguiden White Guide 2016. På Mat och Destillat kostar varmrätterna från 259 kr och uppåt och på Vendels Matrum kostar huvudrätterna från 175 kr och uppåt.

Från Lund har man nära till Malmö om man känner för en utflykt till en större stad. Med bil tar det cirka 20-30 min att ta sig in till Malmö och därifrån kan man också enkelt ta sig vidare över till Danmark och Europa.